© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

söndag 25 mars 2012

Själsfränder!

En text jag fick till mig för många många år sedan. Minns inte säkert men jag tror att den är hämtad från boken Själsfränder skriven av engelska mediumet Rita Rogers. Tyvärr kan man inte köpa boken längre på svenska då den är slutsåld men har man tur kanske man kan få tag på den på Tradera eller Blocket.


"Själsfränder är två individer som är förutbestämda att vara tillsammans för evigt. Vi har alla en själsfrände, någon som vi alltid har väntat på att träffa och som vi hoppas att till slut få dela resten av livet med.

Din själsfrände är en person som Du från första början får en speciell kontakt med. Han är någon som Du dras starkt till. Första gången Du träffar Din själsfrände känner Du ögonblickligen att den kontakten, den förbindelsen, finns mellan Er. Ingen annan i rummet betyder något. Det är som om magnetism drog dig mot just den personen, ett kraftfält du aldrig kan fly undan. Den attraktion du känner till din själsfrände överträffar allt du tidigare upplevt. Utseende, ålder, sexualitet, klass och bakgrund – allt detta förlorar sin betydelse eftersom attraktionen till din själsfrände är djupare och mer meningsfull. Det är fullt normalt att det känns som om Du har känt honom i hela Ditt liv även om det i själva verket inte är mer än en halvtimme. Innan Ni har känt varandra särskilt länge vet Ni redan vad den andra tycker om och inte tycker om, är intresserad av och lägger vikt vid. Det rör sig om mer än att bara ha något gemensamt. Det rör sig om mer än bara tillfälligheter. 


Din själsfrände är någon som älskar dig och med det hela dig. Det är inte fråga om hur du ser ut, hur du tänker eller hur du klär dig. Det handlar inte om din ålder, ditt arbete eller de vänner du umgås med. Din själsfrände är någon som älskar dig därför att du är du. På ytan kanske ni verkar olika som natt och dag. Medan han kanske är högröstad och kraftfull kan hon vara stillsam och eftertänksam. Kanske ni har olika bakgrund eller kommer från olika länder, kanske det skiljer tjugo år i ålder mellan er. Inget av det har någon betydelse för hur ni passar för varandra. Andra finner kanhända din själsfrände tämligen medelmåttig, kanske frågar: ”Vad ser Du hos honom?”. Du ser mer än någon någonsin skulle kunna se med blotta ögat, då han för dig är han fascinerande, oemotståndlig och fullkomlig. Tillsammans med den här personen känner du dig lugn och trygg och aldrig liten eller utsatt.  

Vi ser sällan några fel hos vår själsfrände och när vi gör det har vi en tendens att överse med dem på grund av alla andra beundransvärda egenskaper han har och på grund av den kärlek vi känner. Det betyder inte att vi gör den älskade till föremål för idoldyrkan eller att vi försöker göra honom bättre än i verkligheten. När vi möter vår själsfrände älskar vi hela människan och  ur denna mycket djupa kärlek till dig spirar en förståelse som du aldrig kommer att finna hos någon annan.

När du finner din själsfrände blir livet helt och når sin fullbordan. Känslan av att något saknas försvinner så snart du träffar honom. Den kärlek du upplever tillsammans med din själsfrände berikar dig och får dig att blomstra, den gör livet meningsfullt och skänker dig lycka och glädje. När du möter Din själsfrände känner du dig hel och det är en kärlek som gör dig glad över att leva och inte rädd för att dö. 


Din själsfrände skulle inte vilja att du någonsin förändras. Hon tycker att du är underbar som du är. Hon vill ditt bästa, står på din sida och stöttar dig alltid. Kanske har ni olika åsikter ibland, kanske får du råd som du inte tycker är bra, men när allt kommer omkring är avsikten att du ska få ut det bästa möjliga av livet och bli medveten om dina möjligheter. Din själsfrände är en person som beundrar och respekterar dig. Du kan tala med din själsfrände om praktiskt taget allt, hur fånigt eller trivialt det än kan verka. Det är någon som du kan låta ta del av dina innersta tanker och bekymmer. Du ska inte vara rädd att berätta någonting för den personen eftersom hon älskar dig som du är. Din själsfrände kommer aldrig att döma dig eller ändra uppfattning om dig, vad du än gör.Mellan själsfränder finns ett tyst språk. Det själsliga bandet mellan er går så djupt att ni tycks kunna kommunicera utan ord. Det finns inte något behov av att prata eftersom ni känner på er vad den andre tänker. Ni vet när den andre är bekymrad, plågad eller ledsen enbart genom att se på varandra och ni är lyckliga att bra ligga tysta tillsammans.  

Man inser att saker aldrig kommer att skänka en lika mycket lycka som den relation man har med sin själsfrände. På grund av denna känsla av fullbordan kommer du, hur oberoende du än är, att finna att du inte står ut med att vara skild från din själsfrände. När du är ensam önskar du att han kunde vara där hos dig. Utan att vara medveten om det tänker du på din älskade hela dagarna och när du hör någon nämna hans namn ler du. Din själsfrände är en person du vill röra vid, hålla i din famn och prata med. Någon du vill leva tillsammans med resten av dina dagar och det går inte en dag utan att du tänker på personen i fråga. Du undrar vad han har för sig, vad han tänker på  - på Dig?. Om Ni är själsfränder kan du vara övertygad om att så är fallet. 


Så här känner vi för vår själsfrände eftersom denna kärlek inte härstammar från hjärtat utan från djupet av själen. Det är av den anledningen som kärleken till vår själsfrände skiljer sig från all annan kärlek vi tidigare har upplevt eller någonsin kommer att uppleva. Det är en kärlek som springer ur vårt väsens allra innersta. Det är en kärlek som inte mattas. Det är en beständig och villkorslös kärlek, en kärlek mellan två för evigt sammanlänkade människor. Den är ömsesidig, obetingad, tillitsfull, ren och alltid uppriktig.  


Kanhända känner Du igen Din själsfrände när Du träffar honom men om det inte är rätt tidpunkt för Er att komma tillsammans, sker det inte då. Allt handlar om synkronicitet och ibland stämmer inte tiden riktigt. Kanske ni träffats men är förutbestämda att vara tillsammans först längre fram." 

Ljus och kärlek!  /Ulrica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar