© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

tisdag 24 april 2012

Är vi människor redo att göra det som behövs för att rädda denna planet?

Sitter och funderar kring oss människor och hur vi fungerar. Vi är så vilsna och sjuka till kropp och själ, precis som vi virrat bort oss och inte hittar oss själva längre. Vi bryr oss inte om oss själva längre, vi bryr oss inte om vår omvärld. Vi försöker döva tomheten och saknaden med en massa stimulin; mat, saker, pengar, upplevelser och ju mer vi försöker, desto tommare och sjukare blir vi. Vi försöker hitta tillbaka till oss själva genom att intala oss att om vi bara får de pengarna och kan göra det vi tror att vi behöver, så kommer allt att bli mycket bättre. Det blir det inte. Vi springer runt och försöker finna våra sanna jag genom att andra talar om vem vi är och vad vi behöver. Vi vill inte ta ansvar över vårt levende utan låter hela tiden andra fixa det när det behövs, vi lånar lite mer pengar, vi går till läkaren så den kan skriva ut antibiotika. Vi läser böcker, vi går på kurser, vi åker på hälsohem och spa. Ju mer vi gör desto längre ner i spiralen kommer vi. Det känns bra för stunden men allt kostar. Det som känns bra ska också betalas, mera arbete, mera lån, mindre tid till dig själv och mindre chans att få kontakt med den du verkligen är och vill vara.

Följer omställningsrörelsen, naturskyddsföreningens mfl facebooksidor. Där människor möts som vill skapa förändringar, vill göra bättre för världen, rädda världen. När jag läser diskussionerna, ibland på sandlådenivå, så inser jag, de har inte en blekaste om vad detta handlar om. De flesta diskussionerna utgår många gånger från egoistiska behov, ekonomiska syften, vems fel är det, HUR SKA VI KUNNA LEVA MILJÖVÄNLIGT UTAN ATT GE AVKALL PÅ NÅGOT!

Sorry säger jag till var och en av er. Om den här världen skall räddas så kommer vi att måsta göra avkall på mycket av det som våra liv består av idag. Vi måste tillbaka till enkelheten och det lilla. Vi måste tillbaka till grundnivån där vi själva tar mer ansvar för det som vi gör. Vi kan inte rädda världen om vi inte har kontakt med allt som denna värld består av och som vi håller på att förstöra. Vi kan inte leva åtskiljda från allt som vi håller på att förstöra för då förstår vi inte helt och fullt ut med våra hjärtan och själ vad det är vi försöker rädda. Nu är det dags att frigöra oss från alla dödssynder som vi fastnat i och som grumlar vår verklighet.


Enda sättet är att återvända till vårt ursprung som finns runt omkring oss. Naturen helar och läker, naturen visar oss våra sanna jag, naturen ger oss klarhet i vad vi behöver i våra liv. Naturen ger oss mat, vatten, värme, kärlek, kraft, styrka, frid, harmoni och balans. Naturen ger oss allt vi behöver. Vi har tagit avstånd från allt detta och det räknas inte att vi tillbringar en timme i den när vi motionerar för att vi ska se så smala och vackra ut. Vi måste vara i den, leva i den, andas dess själ, samspela med allt som lever i den, respektera allt som lever i den, vårda och ta hand om allt som lever däri som ett nyfött barn.


Skulle du göra allt det som du gör idag om du levde direkt i samband med naturen och tog ansvar för att överleva. Skulle du slänga all den mat som du gör idag, om du själv odlat den och lagt ner allt arbete som du gjort för att få det att växa, skulle du slänga all mat om du visste att det som du odlat inte kunde köpas på någon affär utan måste räcka en lång tid framöver till nästa odlingsperiod. Skulle du använda dig av alla tvättmedel, sköljmedel, tandkrämer, schampoon, tvålar, sprayer, p-piller, rengöringsmedel, plastpåsar etc etc om du själv skulle stå och hälla ut/slänga det direkt i naturen? Kanske du skulle priortera om då och inse att allt detta inte är så nödvändigt, då det förstör. Reningsverken kan inte fixa allt idag. P-piller och många kemikalier går inte att göra något åt. P-piller går tillbaka i vattnet igen, till dig och mig, våra barn och allt som lever i naturen.
Skulle du missköta dig själv och din kropp med det liv du lever om det inte fanns någon läkare, om du visste att om jag inte tar hand om mig själv så kommer jag att bli sjuk och kanske dö. Skulle du fortsätta att leva på samma sätt du gör idag eller skulle du då ta mer ansvar över vad du äter och hur du lever för att kunna bevara din hälsa?

Frågan är ÄR VI MÄNNISKOR BEREDDA PÅ ATT VERKLIGEN GÖRA DE OMSTÄLLNINGAR SOM BEHÖVS FÖR ATT RÄDDA DEN HÄR VÄRLEN? eller sitter vi för fast i våra behov och synder och ej vill göra avkall på dem.

Personligen tror jag inte att vi har något val. Är vi inte beredda på att förändra oss och leva enklare och ta mer ansvar för vårt leverne, så kommer det att slå tillbaka. Det räcker inte längre med att springa på affären och köpa miljövänligt och ekologiskt. Nu handlar det om ENKELHET, ANSVAR och ÖVERLEVNAD!

Moder Jord och Naturen har lösningen för denna planet för de består av den livsenergi som vi alla är skapta av och som har visdomen och kraften att vägleda oss hur vi kan skapa riktiga förändringar. Ingen kan göra det åt dig utan, DU måste ut i naturen och återknyta kontakten med hela dig, fysiska kroppen, känslor, tankar och själen och du kommer att förstå vad som är viktigt och vad som du behöver göra för att finna lycka och hälsa i ditt liv och därmed rädda denna vackra planet!

Ljus och kärlek! /Ulrica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar