© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

fredag 8 juni 2012

Kloka ord från min fina 4-åring

Mamma, det börjar regna snart, annars kan inte blommorna växa!  Kom det ur hans mun alldeles nyss. Visst är våra barn så kloka och uppmärksamma på det lilla men ack så viktiga, som sker runt omkring oss.

Idag gjorde vi även premiär på badstranden. Packade leksakerna och drog iväg. Jag i förd vinterjacka och ull filten virad runt mig. När vi kom ut ur gläntan som leder från parkeringen ner till havet, säger denna lilla ängel  - Känn doften!!!! Mamma, lukta!!! och visst luktar det underbart, friskt, salt och sjögräs. Vi stod där och bara insöp alla dofter som kom emot oss och insåg att nu är sommaren åter igen här. Vi körde lite fotboll och frisbee en stund för att sedan bege oss ut på klipporna och hoppa från sten till sten. När vi kommer längst ut sätter jag mig ner och sonen fortsätter att hoppa på klipporna och varje gång han kommer tillbaka dit jag sitter skriker han allt vad han kan - Jaaaaaaaaaa! Jag är friiiiii!

Ja, nog är vi fri alltid och nog är vi välsignade med hur vi får leva vårt liv tillsammans han och jag. Denna underbara dag och höra min sons underbara, ärliga känslouttryck, värmde mitt modershjärta. Trots att jag inte kan ge honom så mycket av det andra barn får uppleva, så ger jag nog honom en ovärderlig gåva att vara rädd om under hela sitt liv framöver, friheten! Det tröstar mitt dåliga samvete som tynger mig allt för mycket ibland. Då är det skönt att kunna få vara med om dessa stunder och inse vad han har det bra mitt lilla hjärta.

Love him!/Ulrica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar