© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

torsdag 31 maj 2012

Kelly Howell - Healing Meditation {Guided}

Vill dela denna underbara healing meditation. Jag fick den av min syster för ett år sedan. Jag har både den guidade versionen och den instrumentala. Bäst effekt får man om man använder sig av stereohörlurar. Det händer så otroligt mycket med en om man använder den dagligen. Dessutom så ger den en underbar djupavslappning under en halvtimma. Delar youtube-versionen.

Lyssna, njut och helas!

Ljus och kärlek! /Ulrica

söndag 27 maj 2012

Mors dag!

Ett stort grattis till alla underbara fantastiska mammor runt omkring i världen. Er kärlek och omsorg är så viktig för barnen och för hela denna värld, så "keep up the good work".

Att få vara mamma är en stor ära och det ger en så mycket glädje och kärlek men att vara mamma innebär också att man är tvungen att göra avkall på sig själv till förmån för en annan liten varelse. Ibland känns ansvaret överväldigande men belöningen är stor. Det mest fantastiska med att få vara mamma är att man inser vilken enorm styrka och kraft det finns inom en, "kvinnokraften". Den är stor, för den har kärleken till grund och då blir den i stort sett orubblig.

Så i dag firar vi kraften och kärleken som fyller oss kvinnor och som vi så frikostigt delar med oss av till våra barn och vår omvärld.

Ljus och kärlek Du fina mamma!   /Ulrica

lördag 26 maj 2012

Människan i förändring


Promenerade med Isa och det var så underbart skönt denna "sommarkväll". Går och ber mina böner och uttrycker tacksamhet för allt som jag har i mitt liv. Det får som en extra kraft när jag kan göra det ute, när vi strosar lugn och stilla. På vägen hem så fick jag ytterligare en av min aha-upplevelser. Som vanligt är det något som jag har kunskap om mentalt men som nu landade i hjärtat. När det gör det så blir insikten så mycket större. Jag får till mig mycket men det brukar ta ett tag innan det landar i mig och jag kan se det med mina själs ögonen men när det sker, så ger det mig en sån frid i hela mig.

Denna gång handlade det om det helande som sker nu runt omkring i världen. Jag har många gånger undrat hur vi människor skall kunna helas då det finns så mycket tunga energier i omlopp och många människor som desperat försöker bibehålla denna maktstruktur som de lägre energierna möjliggör för dem. Nu såg jag så klart med mitt hjärta hur helande sker genom att människor runt omkring i världen vänder sig inåt och avskärmar sig från detta. När de gör det så får de en mycket stark kontakt med den gudomliga källan som vi alla bär inombords och i den flödar kärleken. Detta gör också att människor attraherar och söker sig till kärleken uti i sin omvärld. De låga energiernas kraftspiral minskar allt mer och det medför även att de positiva krafternas spiral nu vänt och accelererar mer och mer och kastar ut kärleksfulla energier runt denna värld med stor kraft och mängd. Våra behov har förändrats, det är inte längre pengar och makt som är det allra viktigast för oss längre. Det vi nu önskar är kärlek, frid, harmoni och balans i våra liv. För att inte glömma friheten att leva som vi vill men även friheten att få vara våra sanna jag, våra gudomligt kärleksfulla jag som så länge tryckts ner och försakats. Nu vill vi visa vilka vi egentligen är och bara stråla av glädje och livskraft. Förtryckets tid är över! Nu vill vi LEVA!

Det är en fantastisk känsla att i mitt hjärta kunna se vad som händer runt omkring mig i världen nu och det ger mig ett sånt hopp och framtidstro, för alla människor, för hela jorden. När vi människor läker kommer också Moder Jord att läka och balansen kommer att kunna återskapas. En spännande tid vi lever i och jag hoppas att jag kommer att få leva länge så jag kan få ta del av denna process även ur mitt fysiska perspektiv så länge som det bara går.

Ljus och kärlek!   /Ulrica

onsdag 23 maj 2012

Framtidens förskola?

Hittade denna länk på nätet. Är detta framtidens förskola? Vad tycker du? Jag är väldigt kluven!

http://youtu.be/n8yZWY_7Hhg


Ljus och kärlek!   /Ulrica

tisdag 22 maj 2012

En kyrka i förändring?




Suttit i kväll och sett på reprisen av prinsessdopet. Det mest överraskande på hela cermonin var det enormt vackra och kärleksfulla tal som ärkebiskop Anders Wejryd höll till kronprinsessan och prinsen. Jag har under hela mitt liv känt sånt motstånd till det kristna samfundet. För varje gång man varit i kyrkan under olika händelser, har predikan endast handlat om, att den kristna läran varit det sanna. Även har det varit så mycket av hot och skuld i det skrivna ordet när man talat om Gud och varför människor skall vända sig till det stödet. Det är inget jag känt igen Gud i och därför inget jag velat stödja eller vara en del av. Nu pratade han om Gud som den stora kärleken och att vi alla oavsett vilken tro vi tillhör är förenade under samma Gud. Kanske de pratat om det förut också men detta var annorlunda, det var ett sånt kärleksfullt tal och man kände att han pratade från hjärtat i kontakt med sin själ.


"Det är kärleken som bär, och det är Gud", sade ärkebiskop Anders Wejryd i sitt doptal till prinsessan Estelle. Foto: Scanpix
Text och foto hämtat från www.svenskakyrkan.se

Om den kristna kyrkan idag förändrats till detta ödmjuka och positiva som talar om Gud på detta sätt, så är till och med jag villig att återvända till kyrkans värld. Nu har de börjat tala om Gud utan rädsla och med fokus på kärleken som den är. Jag har många gånger saknat att ha någon lokal att gå till som har ett överflöd av andlig energi. Jag har använt mig av naturen istället men det skulle vara skönt att kunna gå någonstans inomhus och känna Guds närvaro, känna kärleken och de höga underbara energierna kanaliserade på ställe där människor förenas av kärlek. Kyrkan har en stor och viktig funktion att fylla om man använder sig av och talar om kärlekskraften på rätt sätt och jag håller alla tummar för att det är det som nu sker.

Jag ser magi överallt i min värld just nu. Det sker så otroligt mycket förändringar och läkning på så  många plan, att man nästan inte tror att det är sant. Det är helt fantastiskt! Börja se dig omkring, observera din omvärld och ta del av allt det underbara som händer med oss människor nu. Kärleken och healingen går från människa till människa, från land till land och den sprider sig fort. Vilken enorm gåva att få leva under denna era när vi nu vänder oss från rädslan, mot kärleken.

Ljus och kärlek!   /Ulrica












måndag 21 maj 2012

Från Groda till Ägg till Groda



Ett av det mest fantastiska man kan följa är växterna och djurens cirkel av liv och död.  Detta kretslopp något som sker på ett mer överskådligt sätt, då livstiden många gånger är mycket kortare än för oss människor.
När vi flyttade hit till vår nya bostad förra sommaren, var en av ”svårigheterna” alla smågrodor som sprang runt omkring på tomten. Underbart söta men ett stort dilemma de gånger som gräsklipparen skulle fram. Det var bara till att gå väldigt långsamt varje gång, så man i tid kunde se när man hade någon framför sig som började fly i panik. Sedan var det bara att invänta tills den hoppat i väg innan man kunde klippa vidare. Tog lite längre tid att klippa gräset än normalt men det var det absolut värt. J

Eftersom vi hade så mycket grodor förra sommaren, förstod jag att det förmodligen skulle finnas grodyngel nere i diket, som alltid är fyllt med vatten. Idag gick jag och sonen ner dit för att kolla läget. Fyra stora ringar av grodägg (ser ut som stora slemcirklar) hittade vi på olika ställen. Ynglen hade kläckts och hundratals små grodyngel låg och plaskade i cirkelns mitt. Ser ut som de alla kläckts och samlats i mitten av äggringen som ett beskydd mot faror. Nu ska vi följa denna utveckling varje dag tills de kryper upp på gräsmattan. Ska bli underbart att få ta del av denna uppvisning som naturen ger en och kunna lära sonen mera om livet.

Naturen har hela mitt liv varit en stor del av mig. Då min morfar var yrkesfiskare och levde på en ö och min farfar var skogsarbetare. Så närheten till naturen och att leva i harmoni och respekt med den, finns starkt i mina gener. Jag hoppas att jag kan föra detta arv vidare, genom att lära min son att vara en del av den, visa stor respekt och ödmjukhet för alla våra medlevare och värna för dess frihet att själv få styra kretsloppet utifrån sin naturliga rytm.

Ljus och kärlek!  /Ulrica

lördag 19 maj 2012

En godnatt saga för era barn/barnbarn


Vill rekommendera denna underbara bok av Lena Sjöberg med titeln ”Tänk om”. Min son fick den av sina kusiner för snart två år sedan och vi har läst den så många gånger sedan dess och den blir bara bättre och bättre. På ett barns nivå förmedlar den kärleken man som vuxen har till barnet och den önskan man har att barnet skall få det allra bästa i sitt liv. Med hjälp av rim och ett berättande som läses som det är jag och mitt barn som upplever det som boken förmedlar med naturens och djurens hjälp får man vara med om olika äventyr. Köp den för att använda själv eller ge bort, en perfekt present till något barn. På Adlibris tar de 94 kr för den.

Här kommer ett stycke ur boken. 

”Tänk om du var fiskmås och du min lilla trut
Bland sjöbodar och segel, där lekte vi tittut
Och kurragömma mellan kyrktorn och höghus och balkonger
Se upp här kommer vi bland flygplan och ballonger
En knarrig ek blev lekpark, ett körsbärsträd ett fik
Våra cirkuskonster! Himmel! Vilken luftakrobatik!
Till söndagsmiddag bjöd jag dig på skalbaggsomelett
Och sillpudding med spiggsås till skärgårdsefterrätt
Sen kurar vi intill varann i vår fiskmåskoloni
Min unge, du ska alltid vara lycklig stark och fri!”

Vi läser den med jämna mellanrum och speciellt om vi haft en jobbig dag och behöver få avsluta dagen med glädje, kärlek, trygghet och närhet.  Precis det förmedlar denna bok på sitt speciella sätt och vi kan släppa dagen som varit och drömma oss in i fantasin och känna det speciella band vi har till varandra och känna tryggheten och kärleken i vår relation, som mor och son.

Ljus och kärlek!   /Ulrica

fredag 18 maj 2012

SVT dokumentären - Mitt lyckliga liv som grönsak


I går kväll satt jag och såg dokumentären om ALS-sjuka Birger från Danmark, som levt med sin sjukdom i  14 år, varav de senaste 10 åren i respirator. I Sverige erbjuds inte en sådan möjlighet och man lever därmed inte så länge efter att sjukdomen brutit ut. Jag har känt flera människor som gått bort av denna sjukdom och den är inte snäll, utan väldigt aggressiv i sitt förlopp. Birgers inställning till livet trots denna sjukdom, var så fantastisk att lyssna till. Att återge denna dokumentär är väldigt svårt då den är så fylld med så mycket känsla och berör en så starkt. På slutet pratar han om att Gud givit honom en inbjudan men att han avböjt för det finns så mycket underbart i hans liv och så mycket mer som han vill uppleva och därför vill han inte lämna detta liv än. Detta uttrycks av en man som ligger som ett kolli och endast lever genom en maskin. Tänk om vi som är friska kunde känna den tacksamheten och ödmjukheten inför livet, att leva och allt som vi lever tillsammans med i vår omvärld.

Såg du den inte så går det repris idag och hela helgen. Här kan du gå in och läsa om dokumentären samt se vilka tider repriserna går http://svt.se/2.174787/1.2795288/mitt_lyckliga_liv_som_gronsak eller så kan du se den på svtplay http://svtplay.se/v/2803254/dokumentarfilm/mitt_lyckliga_liv_som_gronsak . Missa den inte för detta program får en verkligen att reflektera över sitt eget liv och vilka möjligheter man har men som man många gånger inte tar pga av lättja eller rädsla.

Ut och lev livet, följ hjärtat, dina drömmar och visioner utan rädsla, njut men framför allt var tacksam för allt du har i ditt liv. Sluta jämför dig med din omvärld och vad du inte har, utan fokusera på all rikedom som du faktisk har, i dig själv och runt omkring dig.

Ljus och kärlek!  /Ulrica




tisdag 15 maj 2012

Björksav och träenergi


Blev inspirerad av min syster Emma som samlade björksav för att dricka. När jag kände in savens helande förmåga förstod jag att detta måste jag också göra för att stärka min hälsa och mina energier med den fantastiska kraft som saven innehåller. Det viktigaste då man gör det är att man hittar en björk med frisk och stark energi och som vill hjälpa en med att dela med sig av sin sav. Glöm inte att ge något tillbaka för det fantastiska som får. På denna sida kan ni läsa om hur man går tillväga för att tappa sav http://www.cybis.se/craft/birch/tappning.htm

Min syster har i helgen också lärt min son att slå på träden med pinnar för att få ur sig frustration och ilska. Jag har alltid sagt till honom att man slår inte eller gör illa någon person eller något i naturen. Min syster som läser TCM medicin berättade att träden gärna hjälper människor med detta så man inte går ut och blir destruktiv i sin omvärld på ett mycket värre sätt. Trä inom kinesisk medicin står för känslan ilska och trä energin hör samman med våren. Därför är de så tåliga och mottagande av dessa känslor och hjälper en gärna att frigöra och balansera denna kraft. Men även i detta fall är det viktigt att fråga trädet först innan man börjar slå, så man verkligen vet att det är ok att gå loss på det.
Så ut och ta kontakt med trädens energi och kraft!
”Björksav är den sav som utvinns ur björkträd. Savtappning är en gammal svensk tradition som har kommit till stor användning under 1700- och 1800-hundratalet. Även i Finland och de östeuropeiska länderna förekommer savtappning för olika ändamål, förekommer troligen i många fler länder där björken är vanlig. Björksaven var för ett viktigt vitamintillskott på vårvintern, även boskapen har fått björksav att dricka. Tappning av björksav ingår inte i allemansrätten, tappning av sav förr i tiden var kvinnors och barns arbete.Björksaven innehåller främst kalium, kalcium, och magnesium, samt att sockerarten i saven är mest fruktos och glukos, totalt 2-3 procent sockerarter. Äppelsyra är den viktigaste syran i björksav varifrån den får sin syrliga smak.Björksaven har haft en stor betydelse i den folkliga medicinen mot olika åkommor, såsom bot för lungsjukdomar, förkylningar, kolikoch njursten, samt olika bristsjukdomar såsom skörbjugg. Linné ansåg att saven var en bra hostmedicin och ett utmärkt laxermedel. Tidigare forskningsrön från Lunds universitet har påvisat att savens naturliga beståndsdelar motverkar cancer[1].”  Wikipedia

Ljus och kärlek!  /Ulrica

Silva Ultramind ESP


Har varit på kurs i tre dagar i Junsele och fått haft egentid som jag inte haft de senaste 4½ åren. Att börja inse igen att jag faktiskt är en egen person, att hitta Ulrica igen.
Kursen var också helt underbar. ESP-förmågan har alltid varit väldigt stark hos mig men med kursen fick jag också hjälp att se vad viktig djupavslappningen och den egna tiden är för att ESP ska fungera. Trots att jag jobbat så mycket med min personliga och andliga utveckling gav denna kurs mig så enormt mycket och hjälpte mig att hitta kontakten med mig själv igen. Dessutom var det så roligt att se hur människor som aldrig varit i kontakt med sin ESP-förmåga bara på några timmar kunde sitta och berätta saker om en annan människa som den aldrig träffat förr i sitt liv, hur den bodde och beskriva människor som de hade i sitt liv. Tror att det blev en stark upplevelse för de flesta. En fantastisk lärare hade vi också, Bibbi Annander, som med sitt lugn, ödmjukhet  och kärleksfulla sätt fick oss alla känna och verkligen tro på våra förmågor och kunna förändra våra liv till det bättre. Dessutom hade hon en otroligt behaglig röst som vägledde oss ner i alla övningar. Tack Bibbi!

Jag rekommenderar verkligen denna kurs för alla människor, oavsett hur mycket eller lite som man jobbat med sig själv och sin utveckling. Priset är helt överkomligt och det bästa är att man kan gå om kursen när som helst och var som helst i hela världen för endast 500 kr. Ett perfekt upp lägg. De flesta kurser man går är man så taggad och håller igång direkt efter men som mycket annat så avtar engagemanget med tiden, då man inte har någon support och ny inspiration som kommer till en. Detta ger en möjligheten att med jämna mellanrum till ett mycket billigt pris kunna gå om kursen och hålla energi och motivationen igång att arbeta med sig själv och sitt liv. Suveränt bra!

Mer information om Silva Ultramind ESP och lärare, hittar du på www.silvaultramind.se

För er som bor i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten rekommenderar jag verkligen Bibbi. Hon kan säker komma och ha kurs på er ort om ni är flera som vill gå. Bibbi kommer att köra en kurs i Ramsele i oktober 2012 och ev planeras det i en kurs i Örnsköldsvik i september 2012. Intresserad att vara med, kontakta Bibbi via Silva Ultraminds hemsida alt telefon; 070-6689389

Tack till min helt fantastiska lilla syster Emma som gjorde det möjligt för mig att kunna gå kursen och dessutom tog hand om sonen hela helgen!

Kursen var förlagd till Junsele Bed and Breakfast. Detta ställe vill jag också verkligen rekommendera, så himla vackert med en inredning och atmosfär som gjorde det så hemtrevligt och avslappnande. Mycket bättre standard än många hotell jag tidigare bott på. Det mesta var inrett med gamla saker som ägaren Jennifer hittat på Loppis och Myrorna. Det gav mig sån inspiration och jag verkligen längtar tills jag hittar och kan köpa min egen fastighet och kunna inreda det utifrån samma tanke. Bilder och information om stället hittar du på  www.junselebedandbreakfast.se

Ljus och kärlek! /Från en nyinspirerad och harmonisk Ulrica

onsdag 9 maj 2012

Naturens balans – att förvalta våra skogar

Hittade en länk idag på Facebook till DN Kultur och en artikel om Skogen och tvånget av slutavverkning. Fick mig att skriva klart ett blogginlägg som jag tidigare påbörjat och som relaterar till detta. Om du vill läsa artikeln i DN hittar du länken här http://www.dn.se/kultur-noje/motorsagsmassakern-det-finns-alternativ-men-lagen-kraver-kalhyggen


En stor sorg är när jag ser skogsmaskiner i arbete att kallhugga eller när man möts av stora områden där de redan farit fram. Känner paniken i alla som levat där, när dessa maskiner skövlat och ödelagt, tagit bort skogen, förstört marken och hemmen för de som bott där.Har också uppmärksammat, då jag bor vid kusten, att slutavverkningar av skog ökat även här. Det får mig att fundera om nu alla stora skogar i inlandet har tagits bort, om det inte finns så mycket kvar längre där?

Naturen har i miljoner år stått orörda och klarat sig och skött sig själva. Sedan när människan kom underfund med att träden går att använda till människans egoistiska behov, att det fanns pengar att tjäna på dem, så har vi skoningslöst skövlat och ansett oss kunna äga skogen. Människor tycker att det också är nödvändigt att den ska ”skötas” genom gallring och slutavverkning. Varför?

Nummer ett; naturen sköter sin gallring och avverkning själv. Nummer två; naturen och därmed våra träd kan inte ägas. Det är bara ett påhitt av vi människor. Möjligtvis kan vi ta på oss att förvalta vissa områden genom skydda dem från människans exploatering och förstörelse, något annat behöver vi inte göra.

Detsamma gäller människans försök att styra och kontrollera djurriket genom skyddsjakt och bestämma hur många det ska finnas av alla arter. Vart de ska leva och när de ska dö. Tänk om vi människor kunde öppna våra inre ögon och inse att vi aldrig kommer att kunna styra och kontrollera naturen. Det enda vi gör är förstör. Förstör för oss själva och alla de övriga som lever här tillsammans med oss på den här planeten. Det vi ska göra är förvalta naturen och leva så enkelt, skonsamt och harmoniskt i sam klang med naturen. Att finna dennes rytm och göra så lite påverkan som möjligt. Vårda den genom att ta ansvar för hur just jag lever mitt liv och hur mitt liv påverkar naturen.

Jag önskar och verkligen hoppas att fler och fler kan tänka sig att ”köpa” skog för att förvalta den genom att låta den vara och beskydda den från människor som vill avverka den för att tjäna så mycket pengar som möjligt på den. Tänk, om de flesta av oss som älskar vår natur och skog och vill låta den vara som den är, hade en stycke skog/natur. Vad mycket vi skulle kunna bevara och skydda och vad många av våra medlevare som skulle kunna få fortsätta leva sina liv i naturlig balans och harmoni.Vi måste hjälpa Moder Jord att åter få balans igen. Ett stort och viktigt sätt är att låta skogen/naturen vara och låta den läka allt det som vi människor varit där och förstört och få möjlighet att återgå till sin egen naturliga rytm av liv och död.

Alla avvikande beteenden som djur börjar visa och som vi människor svarar på med att skjuta dem, har sin grund i hur vi människor påverkat naturen och skapat stora obalanser. Djuren följer sina instinkter och naturens rytm och om naturen kommer ur balans så kommer alla som lever där också göra det och visa på ett obalanserat beteende. Se bara på oss människor, så många som är emotionellt instabila, psykiskt sjuka samt alla fysiska åkommor och sjukdomar vi har. Vi människor kan visa mest på hur naturen kommit i otakt med sig själv men det är människan som skapat det. Obalansen finns i oss och runt oss. Den enda skillnaden mellan människan och djuren är att människor låser vi in och försöker rädda, djuren dödar vi. De som inte är orsaken till det hela tar vi bort från den här planeten, de som egentligen kan återföra balansen igen.



Så, hur mår naturen där du bor? Hur mår du? Har du balans? Fundera på, hur du bidrar till obalansen som råder i naturen? Finns det något du kan göra för att förändra det?

Jag hoppas att debatten om slutavverkning verkligen kommer igång med artikeln i DN. Att fler och fler röster av missnöje höjs, så att förändring kan komma till stånd och de som vill lämna skogen och naturen orörd kan få göra det.

Ljus och kärlek!   /Ulrica

tisdag 8 maj 2012

En vecka fylld av kreativitet

Denna vecka är det full fart här i stugan. Igår körde jag en riktig storstädning, t o m alla mina blommor inne fick vara ute hela dagen och ta in lite ny syre. Bara vi passerat järnnätterna i mitten av juni ska mina inneblommor få tillbringa sommaren ute och återhämta sig. Få se om jag hinner torka lite fönster i veckan också.

Idag bakar jag tekakor och saftar de sista vinbären från i höstas. Tur att det inte är många månader kvar nu tills jag kan plocka nya. Längtar så och speciellt efter svampplockning, få se om hur det blir med svampbeståndet i år med tanke på förra årets överflöd men några ska man nog hitta. Tekakor i dag och på torsdag blir det kanelbullar. Ska skicka med lilleman som ska vara hos syster hela helgen. Jag har nämligen fått möjligheten att gå kursen Silva Ultramind i Junsele. Så är det när man har världens bästa syster som bjuder en och dessutom tar hand om sonen, bara för att jag ska kunna gå den. Det är kärlek det! Nästa vecka kommer ett inlägg om kursen, så får ni veta mer.


Efter förmiddagens bak och kok ska jag och sonen ta fiskespöna och gå ner till havet och se om vi inte kan få oss en liten abborre till kissarna. Vi satt och såg på barnprogrammet "Anders fiskar" igår kväll och då var de ute och fiskade just abborre. Så fiskesuget infann sig genast. Blir intressant och se hur lilleman reagerar denna gång på ev fångst. Han tycker inte fiskarna ser särskilt trevliga ut, spec inte när de hoppar och far, fast han tycker det är spännande också.

Ha en underbar tisdag!



Ljus och kärlek!  /Ulrica

söndag 6 maj 2012

Örnbesök

Vi har idag haft äran att ha våra älskade örnar hos oss igen, cirklandes runt runt på jakt efter föda. I höstas var de två stycken som återkom, nu är de fyra stycken, så örnbeståndet verkar positivt. När örnen kommer brukar det alltid resultera att stora saker händer i ens liv, så jag ser med spänning fram emot att se vad dessa fyra nu kommer med.

En fantastisk dag ute,så skönt efter de senaste dagarnas surblöt väder som hållit oss inne.

Önskar er alla en fantastisk söndag.

Ljus och Kärlek!  /Ulrica

fredag 4 maj 2012

Ett möte i naturen - Kanadagåsen

Tog oss en cykeltur ner till havet. Väl nere möttes vi av en ensam kanadagås. Jag tänkte att den flyger väl iväg när vi kommer ner till vattnet men det gjorde den inte. Jag och sonen satte oss på en sten vid vattenbrynet. Isa sprang i väg längs stranden för att kolla om det kommit något nytt intressant. Gåsen han simmade på lagom avstånd runt oss, iakttog oss. Den simmade vidare för att följa Isas vandring längs strandremsan, precis som den sökte kontakt och undrade vad hon gjorde. Sedan återkom han till oss. Vi fortsatte att sitta på stenen och insupa naturens energi, havet, vinden, fåglarna. Jag satt och höll om sonen i mitt knä, gungande våra kroppar från sida till sida. Stilla och tyst satt vi över en halvtimma och bara njöt. Kylan smög sig på och vi klev upp för att återvända hemmåt, när vi gått en bit hör vi hur gåsen skriker ljudligt och högt, precis som han kallade på oss att återvända eller så kanske han ville säga adjö. Sonen säger att han saknar sin flicka och jag följer upp det med att säga, då ber vi änglarna om hjälp att skicka en flicka, en vän till honom, så han får sällskap, kärlek och glädje i sitt liv.

Nu har jag en egen liten Kanadagås hemma, som flyger och flaxar samt simmar. Det är fantastisk hur barn kan kanalisera in naturen och alla dess egenskaper i sin personlighet och leva sig in hur det är att vara något annat som Gud skapat. Han till och med noterade att gåsen hade samma färger och mönster som han själv var klädd i.

Ljus och kärlek!  /Ulrica

torsdag 3 maj 2012

De högkänsliga

Har precis hittat en kanonbra artikelserie i Svenska Dagbladet om hur det är att leva med extra känslighet. Rekommenderar verkligen att ni går in och läser den.


Rubrikerna för de olika artiklarna är

- Viktigt hitta balansen mellan stark och skör
- Känsliga barn behöver ro
- Känsliga sinnen gör vardagen intensiv
- Orkidéebarnen behöver rätt näring
- Vi högkänsliga måste sätta gränser
- Högkänsliga pejlar in vågor i luften

Trevlig läsning!

Ljus och kärlek!   /Ulrica

onsdag 2 maj 2012

Barns inlärningsmiljö



Har suttit och funderat kring hur vi byggt upp vårt skolväsende. Kraven på våra barn kryper allt längre ner i åldrarna med visioner att det skall öka barns prestation och inlärning. Vissa barn passar det som är väldigt mentala och har lätt för att lära och prestera men nu dyker det upp fler och fler barn med andra behov. Tror inte att många av oss har så positiva erfarenheter av grundskolan men vi har fogat oss och gjort det vi skulle så gott vi kunnat utan att protestera. Nu när vi är vuxna så vill vi inte foga oss längre. Vi har fött barn som visar upp en extra öppenhet, känslighet och mycket större behov att få vara den person som fötts till, genom den själ man är. Dessa små varelser, varken vill eller kan foga sig, som protesterar högt och extrovert om de tvingas in i något som de inte mår bra i, alt blir introverta, okontaktbara, sjuka. Vi kan inte foga oss längre som föräldrar, för vi har inte mått bra i det och vi vill inte längre föra detta arv vidare.

Barn är ett tomt blad när de kommer till världen och de påverkas väldigt lätt av sin omgivning. Det som de ger ut är också det som de lärt sig och fått erfara i sina upplevelser i sin omvärld. Barn är till naturen energifulla, kreativa, lekfulla, spontana, nyfikna, fria med en stor öppenhet. De längtar efter kärlek, beröm och bekräftelse utifrån den lilla människa de är, utifrån sin personlighet och sina egenskaper.  Den nya tidens barn är som barn i stort varit i alla tider men de skiljer sig just att de har en större känslighet för vad som är rätt och fel, vad som är kärlek och inte kärlek, vad som ljus energi och vad som är mörk och tung energi, vad som är acceptabelt och vad som inte är det. De är starka, kraftfulla och vet sina rättigheter. De har kommit för att visa oss ljuset och leda oss tillbaka till kärlek och hälsa igen. Förändra världen till något positivt, harmoniskt och balanserat, där vi människor gör de rätta valen och följer våra hjärtan.

Vi var på affären idag och när vi kom in genom ingången satt två gamla damer där och min son, vänder sig om och ser på dem och säger hej. De blir överlyckliga och säger till mig, ”Vilken fin pojke!”, lyckliga över att blivit uppmärksammade. Vi fortsätter och möter en annan kvinna, sonen säger hej till henne också och får gensvar av kvinnan med ett hej. Sedan säger han till mig – Mamma, de tycker om mig! Ja, hur kan man inte tycka om dessa oskuldsfulla vackra själar som bara tindrar med sina ögon och ser oss vuxna, helt utan fördomar och rädslor.

Åter till skolans värld. För mig som precis vaknat till verkligheten och lärt känna mitt eget inre barn och det barn som är min son, kan jag inte få ihop det. Utifrån alla olika personligheter som barn består av och det naturliga sättet som barn agerar och interagerar med sin omvärld. Hur tror man att man skall få ett maximerat lärande genom att barn skall vara stillasittande (till största delen) och mata in kunskap ur böcker. Det är inte energifyllt, kreativt, lekfullt, spontant, nyfikenhetsbefrämajnde, innehåller ingen frihet eller öppenhet att barnen själva ska söka kunskapen och finna svaren på de frågor de söker. Hela tiden utgår man från läroböckerna, vad som är rätt och fel, svart och vitt. Jag vet att skolan idag förbättrats osevärt sedan jag gick där men det är långt ifrån tillräckligt och stimulerande ur ett barnperspektiv. Skolan och lärande går tvärtemot barnens naturliga tillstånd. Är det inte upp till oss att skapa en läroarena där barnen får finna svaren utifrån sin personlighet och nyfikenhet. Måste alla kunna samma sak. Framför allt måste de tvingas i kunskap i så tidig ålder, varför kan inte livet vara fylld av lek och lättsamhet längre? Varför kan inte barn få vara barn medans de är det och utveckla sina underbara karaktärsdrag i stödjande och kravlös miljö.

Det är dock vi föräldrar som måste sätta ner fötterna nu och säga nej, att vi inte längre vill tvinga in våra barn i en miljö som pressar och till större delen visar på bristerna, att man endast duger om man presterar mentalt och kunskapsmässigt. Jag vet att lärarna gör så gott de kan utifrån sina resurser. Jag har jobbat många år inom skolans värld och sett den ifrån olika synvinklar. Det är inte lärarna som är problemet utan själva kontexturen som skolan och lärandet är uppbyggd kring. Skolan är anpassad till de vuxna, inte efter barnen. Skolan skulle behöva anpassa sig efter barnen och därmed ingjuta barnets alla egenskaper i den vuxna människan, så de kommer i kontakt med sitt barnjag igen och hittar tillbaka till kreativiteten, glädjen, spontaniteten och öppenheten inför lärandets många infallsvinklar.

Mycket av det som lärs ut finns i vår omvärld och omvärlden kan användas till lärandet. Speciellt det som våra unga barn skall lära sig, det finns ofta i vår närmiljö. Så varför kan vi inte flytta ut skolans värld och lära våra barn allt de behöver kunna genom att utforska om det där.



Vi behöver den personliga mångfalden och vi måste bevara denna mångfald i våra barns personlighet och lära dem att uttrycka det och känna stolthet och glädje över den som de är. Vi behöver lyckliga barn, vi behöver kärleksfulla barn och vi behöver vuxna som visar dem vägen och möjliggör det för dem. Allt för många generationer har haft tuffa uppväxter och tappat bort sig själv i vem man egentligen är, vilka drömmar man har, vilka egenskaper som man besitter, vilken gåva man har att dela med världen. Det sociala arvet av kärlekslöshet, måsten, anpassning är nu över. Nu är det helande som gäller och det sprider sig genom åldrar och samhällsgrupper. Den upproriska drivkraften växer sig allt starkare och vi blir fler och fler för varje dag som säger ”Nu är det nog, jag har rätt att vara den jag är och uttrycka det. Jag har rätt till kärlek och jag är värd att älskas, följa mitt hjärta och mina drömmar och mina barn skall ärva den rätten att vara den människa som de faktisk är, inte vad samhället och tidigare generationer förväntar sig.”

Som förälder har jag en skyldighet att ge mitt barn och lära mitt barn den rättigheten.



Ljus och kärlek!  /Ulrica

Hemmagjord mandelmjölk

Gjort min första egna omgång mandelmjölk. Enkelt och gott. Har länge funderat på vad jag ska äta till frukost, då jag inte kan äta mjölkprodukter och det som finns gjort på havre innehåller så mycket annat skit. Så nu blir det mandelmjölk och egen müsli till frukost + den gröna drinken.
Det blev en mandelmassa över efter man silat mjölken. Sökt på nätet efter något recept på vad man skulle kunna göra för gott med den men inte funnit något. Har du något förslag tar jag tacksamt emot det.
Det är helt otroligt vilken fantastisk matvärld som öppnas genom Raw Food kosten.


Ljus och kärlek!   /Ulrica