© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

fredag 21 september 2012

A Story For Earth

Tidigare på min andra blogg har jag skrivit ett inlägg om boken Chinese  Medicine for Maximum Immunity av författarna Jason Elias och Katherine Ketcham. Håller på att läsa den för fullt och hittade en sådan fantastisk historia i boken som jag vill dela med mig till er.

A story to remind us that we do not have to leave home to find fulfillment, for "heaven" is contained within.

God created the world and was happy. On the seventh day, he decided it was time to rest, but Adam called out: "God, I've got a problem!" and then Eve called with problems of her own ("God, Adam is trying to feed me this apple, what should I do?") and then that quarrelsome pair had hundreds of children who had hundreds of children and God was thoroughly exhausted with all their problems and demands for his time. Calling a meeting of his ministers, he announced, "I'm afraid I've created a monster and I must find a place to hide."
" How about the top of the Himalayas?" suggested one of his ministers.
"No", God replied, "I'm afraid you don't understand what I've created.... in just a few moments measured by my time they will be there."
"What about the moon?" suggeste another.
"No," God replied wearily, "in just a few minutes more they will be there, too".
Suddenly a smile spread over God's face. "I know where they will never look! I'll hide inside human beings themselves."
And to this day, that is where God is hiding.

Ljus och kärlek!   /Ulrica

måndag 10 september 2012

HSP-artikel Expressens hälsobilaga "Nya GI & Hälsa" nr 10 2012

Så då har mina "15 minutes of fame" inletts genom artikeln i Expressens hälsobilaga idag och "kändisskapet" avslutas med en artikel i Aftonbladets bilaga C/O Hannah&Amanda någon gång under oktober/november månad (första numret blev senarelagd så datum är ej fastställd ännu), som då handlar om HSP och kärlekslivet.

Vilken resa jag gjort detta år! Vem hade kunnat tro att lilla jag skulle få vara med om allt detta. Det har hjälpt mig att växa som människa och inse att alla inklusive jag kan få vara med och hjälpa till i ett större perspektiv. Man behöver inte vara född "kändis" för att få plats. Man kan också ha ett viktigt budskap att förmedla ur sitt hjärta och då kommer möjligheten att dela med sig av det. Jag är så så så otroligt tacksam för mitt liv och allt jag får vara med och uppleva i både glädje och sorg. För allt hjälper mig att växa och fyllas med kärlek och en tilltro till mig själv och livet. Så har du en dröm eller något som du brinner för, tveka aldrig att våga ta plats och uttrycka det som vill komma ut ur dig och förmedlas till din omvärld. Alla människor är viktiga och alla har något att bidra med. Det gäller bara att våga ta steget och göra det som hjärtat vill att man ska göra, oavsett vad det är. Det viktigaste är att man gör det av kärlek till sig själv och till sin omvärld.

Att få göra denna intervju var så roligt och intressant och verkligen ett bollande fram och tillbaka, tills både reportern Frida Anter och jag var nöjda. Några veckor efter att vi var klara mailade jag henne och bad att få texten som den skulle se ut i tidningen. Dock glömde jag bort att läsa den direkt och gjorde det inte förrän i augusti, varvid jag insåg att de fortsätter att göra förändringar efter det som jag trodde var något vi var överens om. Detta har medfört att jag inte riktigt känner igen mig i det som jag sagt. Då det gått så lång tid sedan vi var klara med intervjun orkade jag inte börja lyfta mina synpunkter igen. Jag känner att jag i det stora hela är nöjd med det som framkom i artikeln och själva grundkärnan av vad jag ville förmedla tagits upp. Sedan skulle jag personligen velat sagt det annorlunda och lyfta så mycket mera men jag förstår att det måste begränsas.

Med hjälp av denna artikel fick jag också möjlighet att få otroligt vackra bilder av mig och min son som jag är så glad och tacksam över och som vi kan ta med oss in i framtiden och minnas tillbaka genom. Ett stort tack till fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com som förevigade oss.

Detta enormt vackra foto fylld av så mycket harmoni, kärlek och närhet får avsluta detta blogginlägg. 

Ljus och kärlek!   /Ulrica

söndag 9 september 2012

Vedic Art


Åhhh vilken helg! Helt fantastisk och så obeskrivbar, något man måste uppleva. Så länge jag velat gå och lära mig måla och så fick jag så mycket mer. Åter igen så har jag fått sett mig själv, vem jag är och var jag sitter fast, vad som begränsar mig och hindrar mig att följa hjärtat och livsflödet. Isa gav mig den gåvan när hon försvann och denna helg så blev det ännu tydligare, så nu ser jag verkligen var jag sitter fast och vilka förändringar jag måste göra. Dessutom har jag fått redskap att träna upp min kreativa förmåga och kunna tillämpa detta på alla delar av mitt liv, att kunna följa livsflödet. Tänk vad som öppnas upp nu. Jag känner mig som ett pirrigt barn dagen innan julafton. Jag känner att jag de senaste veckorna funnit svaren på mina böner. Nu förstår jag varför mitt liv ser ut som det gör, varför allt är en kamp och varför jag aldrig når mina drömmar och visioner. Nu vet jag hur jag skall jobba med mig själv för att ta bort denna spärr, öppna upp och ta emot kärleken och livet. Inte konstigt man känner sig pirrig, för detta är stort, stort. Tro mig, jag är sökaren och jag har sökt. Det senaste året har jag släppt och släppt och åter släppt och då kommer hjälpen, då får man svaren. Jag har gått igenom själens dunkla natt nu men jag kan se gryningen. Ljuset är på väg igen och jag är så glad, jag är så lycklig för nu förenas hela jag med mitt hjärtas visdom. Nu integreras jag och jag börjar bli hel som människa. VILKEN VÄLSIGNELSE!!! It’s a Hallelujah-moment och den sången har jag gått och nynnat hela dagen.

Ja, min själ är lycklig, hjärtat har frid och människan i mig börjar känna sig hel och tillfredsställd. Äntligen har jag hittat hem i mig själv. Äntligen har jag fått hjälpen jag behövde. Vilka veckor detta har varit, så mycket sorg och så mycket utveckling. Vilka vägar jag vandrat i mitt liv, vilka redskap jag fått under vägen, vilka underbara människor jag mött som delat med sig av sin kunskap och hjälpt mig att växa, förändras och läka. Tacksamheten är stor.

Idag skänker jag en extra famn med kärlek och tacksamhet till mina underbara lärare som förmedlade denna kunskap till mig denna helg. Kunskap kan förmedlas på så olika sätt men ni gjorde det med en sådan harmoni, balans och kärlek, så visdomen blev så stark och påtaglig men kom ändå till en på ett mjukt och kärleksfullt sätt. Tack Sandra och Linda på CREANOVA.

Vill ni på allvar ha personlig utveckling prova Vedic Art. Vedic Art är inte bara målning. Vedic Art går att införliva på samtliga delar av ditt liv och hjälper dig att se dig själv och hur du ska komma vidare i din personliga utveckling mot ett mera kärleksfullt och harmoniskt liv. Vedic Art hjälper dig att komma i kontakt med kreativiteten i dig själv och integrera det på alla plan av ditt liv. När man låter kreativiteten flöda ur hjärtat och använder det praktiskt till att förverkliga sina drömmar och visioner, det är då magi sker. Man är sann mot sig själv, sann mot hjärtat och det skänker en sådan enorm tillfredsställelse i hela ens existens.

För er som har möjlighet att åka till Örnsköldsvik rekommenderar jag varmt CREANOVA, här kommer en länk till deras hemsida www.creanova.nu och facebooksida https://www.facebook.com/pages/CreaNova/400551043331754. För er som bor för långt bort, lägger jag här ut en länk till hemsida med information om lärare och kurser. http://www.vedicart.se/ TA CHANSEN!!! Du kommer inte att ångra dig!
Vill ni veta mer om Vedic Arts grundare och uppkomsten av denna konstform gå in på denna länk http://vedicart.com/om-vedic-art/#curtkallman

Ljus och kärlek!  /Ulrica

fredag 7 september 2012

Tid i förändring


Det är mycket helande som sker nu med oss människor och med helandet så tvingas vi också möta mycket av våra rädslor och gå igenom många svåra känslomässiga händelser. Enligt den kinesiska läran så är det här året, ett år av fysiska yttre förändringar. Detta har jag verkligen blivit varse om dels hur jag själv förändras fysiskt men även de yttre förändringar som pågår i mitt liv. Många själar som lämnar jorden nu, djur som människor, som en del av att vi som blir kvar ska kunna gå in i det nya. Jobbigt är det när de som man älskar måste gå vidare, speciellt när det blir för tidigt när man ser till åren. Många gånger förstår man inte meningen med de förändringar som sker och man kan uppleva känslor av ilska och bitterhet. Det är ok att känna alla känslor som kommer. Jag tror att jag gick igenom hela känsloregistret efter jag tog bort Isa, till och med lättnad, då mina skuldkänslor över att inte ha räckt till hela tiden gjorde sig påmind. Så alla känslor kan komma och man skall tillåta dem. Känna dem och släppa. Gråta och sörja.

I tider som denna är det viktigt att också påminna sig om att det just finns en mening med allt som sker än fast vi just i stunden inte kan se det. Att mitt i sorgen tillåta sig känna glädjen och tacksamheten över det som varit men också inse att nu släpper jag taget för nu ska något nytt in i mitt liv. Kärleken vill att vi ska växa av kärlek och ur kärlek och det är just de svåra stunderna som får  oss att göra det. För det är de svåra stunderna som gör oss medvetna om oss själva, livet, tacksamhet, kärlek, glädje och allt annat som vi tar för givet när livet går sin gilla gång.

Vår sista vecka tillsammans innan Isa blev sjuk, så hade det börjat dyka upp tankar på en ny hund i mitt liv. Jag har alltid sagt att min nästa hund ska bli en labrador och dessutom har jag känt att det kommer att bli en hane. Dessutom har jag nu börjat finna föreningar och intressen som jag skulle vilja aktivera mig i tillsammans med en hund, så visionerna på framtiden och vad jag skulle vilja göra började dyka upp den veckan. Samtidigt så sa jag till Isa -men du ska vara kvar i mitt liv ändå, glöm inte det! Nu är det ju inte jag som bestämmer, så det blev inte så.
Igår var vi ner till havet. Jag går motvilligt ner dit numera då det var min och Isas plats och den är så mycket förknippad med henne. Igår gick vi ändå dit och då upptäcker jag att min grannes båt draggat och ligger och slår mot bryggan. Det har blåst 20 m/s de senaste dagarna så det kunde ha slutat illa för den båten. Vi promenerade hemåt och jag gick in och berättade för grannen att han måste gå ner och ta reda på båten innan den går sönder. Berättar samtidigt att vi varit tvungen att ta bort Isa för 2½ vecka sedan. Samtalen löper och helt plötsligt säger Lars, - jag blev erbjuden att ta en 4-årig labrador hane för omplacering pga allergi i hemmet. Lars och Barbro har precis tagit bort sin spets. Kanske det är något för dig, säger Lars.
Plötsligt faller allt på plats, varför alla dessa visioner och drömmar dykt upp den där sista veckan, varför det blev ett så snabbt slut med Isa. Det nya är på väg nu och innerst inne i mig så visste jag allt det här. Mitt hjärta har sedan månader tillbaka skickat mig viskningar och bilder på vad som komma skulle och i mitt hjärta så visste jag att Isa inte kunde följa med mig in i det nya. Hon kom till mig för att förbereda mig för det nya och nu är det nya på väg och då är det dax att säga farväl och välkomna framtiden.

Sorgen är lika stor ändå än fast hjärtat vet och sorgen är för de flesta människor ännu större när det gäller att förlora en mänsklig själ. Jag har alltid varit annorlunda där för jag har klarat av att förlora människor i mitt liv bättre än mina djur. För mig är det själar jag har i mitt liv, människor eller djur, vissa står en närmare oavsett den form man intagit, så sorgen varierar beroende av själen som försvinner. Mina djur har varit de som kommit med den stora villkorslösa kärleken som givit mig styrkan och kraften. Tyvärr har jag inte haft så många sådana mänskliga själar i mitt liv med denna kärlek och djuren har därmed fått en större plats i mitt hjärta.

Enligt kineserna kommer nästa år att fortsätta med förändringstemat men handla mer om de inre förändringarna.  Med tanke på hur detta år varit har jag och min syster sagt att vi ska gå i idé nästa år för att orka med :)) Vi får de prövningar vi orkar med och ska gå igenom, allt för att vi ska växa som kärleksfulla och ödmjuka själar men det gäller att vi ser det och förstår att vi i allt det svåra vi går igenom måste se kärleken och glädjen i det som varit, släppa taget, helas och gå vidare in i framtiden med ett mycket större kärleksfullare, ödmjukare, tacksammare hjärta. För ju mer vi öppnar upp och fyller oss med kärlek, desto mer kärlek och lycka kommer in i vårt liv. Prövningarnas tid är här nu och nu gäller det att verkligen känna tillit och tilltro till det högre och glöm inte, BE OM HJÄLP, när du inte orkar mer, när det blir för mycket, be om hjälp och hjälpen skall komma. De vill att vi ska uppmärksamma att de finns för oss och att vi inte är varelser som lever utan förankring enbart detta liv på denna jord. Vi är inte ensamma, vi är här för att lära och växa och inse att det finns något större som kommer med kärlek och hjälper oss om vi ber om det och vänder oss till dess källa igen.

Lite helande musik att glädjas och sörja till och komma ihåg att vi inte är ensamma och övergivna när någon lämnat oss. Våra älskade finns kvar men i en annan form och fortsätter att fylla oss med Guds kärlek. http://www.youtube.com/watch?v=CmtsJCXspjc

Ljus och kärlek! /Ulrica