© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

tisdag 19 mars 2013

Momsbefria alternativmedicin - skriv under namnlista för en modernare "friskvård" på lika villkor

Vill slå ett slag för första steget till att få mer frihet att kunna välja alternativmedicinska behandlingsformer ur det ekonomiska perspektivet. Möjligheten finns för alla men då det är ett mycket dyrare alternativ är det inte ett jämlikt perspektiv oavsett ekonomi. Vi som inte har de ekonomiska möjligheterna tvingas välja traditionella sjukvård och många gånger inte få den hjälp som vi önskar och som vi vet vi kunnat få hos en alternativmedicinare. Det är en stor frustration och jag har själv varit i denna onda cirkel.

Nu måste vi börja arbeta för vår frihet att oavsett ekonomisk utgångspunkt kunna ha likvärdiga rättigheter att själva få bestämma vem som ska hjälpa mig med min hälsa. Detta kommer nog att bli en långsam kamp då läkemedelsindustrin tjänar så enorma summor pengar på vår ohälsa och de kommer nog inte i första taget släppa den "ko". Så vi behöver samla alla våra krafter och tillsammans slås för vår hälsa och det handlar inte  egentligen bara om pengar, utan att ta ansvar över hur vi uppnår hälsa.

Det är väldigt lättsamt att gå till en läkare och godta deras åsikter och bara acceptera det och äta mediciner kanske för resten av våra liv. Men det är ju inte bara jag som påverkas. Tänk så mycket våra läkemedel förstör genom att det spolas ut genom våran avföring och kiss tillbaka till Moder Jord och tillbaka till oss igen i vattnet som vi dricker. Fler och fler rapporter kommer på hur lite som renas av det som återgår. Om vi inte tar itu med grundproblemet till våran ohälsa så kommer den att fortsätta att finnas och göra att vi mår mer och mer dåligt och fler sjukdomar uppkommer. Vi behöver äta fler och fler mediciner och ju mer i obalans vi blir, desto sämre mår vi även själsligt och vi slutar lyssna på våra kroppars behov och signaler och många gånger blir vi mer och mer självdestruktiva i våra beteenden. Alla negativa beteenden och situationer vi möter i vår omvärld uttrycker brist hälsa på något plan. För en individ som har hälsa och är i balans flödar av kärlek och positivitet.

Lika möjligheter att kunna välja när jag vill gå till en alternativmedicinare och när jag vill ha hjälp av den traditionella sjukvården, oavsett ekonomisk situation, det är framtiden. Den traditionella sjukvården behöver ha hjälp av den alternativa för de kommer aldrig att kunna utifrån sina värdegrunder kunna ge en människa en fullständigt bra hälsa. Ansvaret ligger hos själva som lever i våra kroppar. Ansvaret ligger i att möta sig själv och göra upp med det som skapar vår ohälsa som 9 gånger av 10 kommer ur känslomässiga och mentala upplevelser som vi inte bearbetat.

Nu är det dags för pengarna att sluta styra. Nu är det dags att säga stopp och börja se oss själva, våra känslor, tankar och fysiska kropp. Se vad det är som de försöker säga oss, varför vi mår så dåligt till både kropp och själ. Till detta behöver vi både traditionell och alternativ sjukvård som vi kan välja på lika grunder oavsett våra levnadsvillkor. Den traditionella sjukvården behöver komma ner från sina höga hästar och inse att de behöver samarbeta med det alternativa och gör det inte det som är det upp till oss som lever i detta land att tvinga dem att inse att det är vår vilja och önskan och att det skall vara lyhörd för detta.

Hemsidan där du kan skriva under detta
http://newsvoice.se/2013/03/18/momsbefria-alternativmedicinska-behandlingar-jamstall-funktionell-naturmedicin-med-skolmedicin/

Sprid vidare, så vi får många som skriver under och visar vår önskan av "friskvård" på lika villkor.

Ljus och kärlek!   /Ulrica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar