© Ulrica Sundqvist (fotograf Johan Gunséus, Umeå, www.gunseus.com)

måndag 4 mars 2013

Vårt arv, vårt helande och vårt återtåg tillbaka till vårt ursprung.Älskar när jag får mina aha-upplevelser, när allt faller på plats. Jag har alltid skämtat om att jag ärvt det värsta sidorna från mina föräldrar. Idag så såg jag bara så tydligt att karma inte bara handlar om vad jag ärver från liv till liv utan också att de människor som har samma saker att arbeta sig igenom också följs åt. Att man väljer att födas in i familjer som håller på att arbeta med samma sak. Därför ärver man även när man föds den livsläxa man ska ta över efter sina föräldrar, som de inte ännu kunnat ta sig igenom och läka. När jag föds axlar jag detta karma och fortsätter vårt gemensamma arbete att skapa medvetenhet, släppa och läka de svårigheter som vi bär på, känslomässigt, själsligt och mentalt. Vi arbetar på det tillsammans med våra föräldrar och syskon medan den finns och för över det till nästa generation när den föds. Sakta men säkert så minskar denna läxa och helande sker allt eftersom. Har säkert hört detta från andra och mentalt tagit in det men det har nu landat i mitt hjärta och då ser man det helt plötsligt så klart.

Jag har läxor jag arbetar med varje liv och väljer den familj som kan hjälpa mig med det när jag föds. Eftersom man har samma sak att fortsätta bearbeta och förbättra så har man också mött samma själar i olika liv. I livet som man nu lever drar man också till sig människor som klart och tydligt visar på de mönster som följer en och som är ens livsläxa. Gång på gång dyker de upp för att skapa medvetenhet och få ett avslut.
Nu när jag sett mina mönster och börjat förstå vad jag arbetat med hela livet och många liv innan, så kan jag också se puzzlet av människor som kommit och gått i mitt liv och jag ser också tecknen de gett mig och försökt visa mig. Allt omedvetet från allas sida. Man lever som i en dimma av verkligheten och förstår inte när man är mitt upp i det, vad det är den läxa som pockar på. Gång på gång nöts samma visa, om och om igen, tuffare och tuffare, allt för att vi ska vakna och inse vad som man måste möta och släppa.  Vi tar över detta arbete från vår familj och vårt uppdrag är att slipa ner dessa mönster så de blir mjukare, kärleksfullare, tacksammare och mer balanserade för varje liv, varje generation. Allt eftersom så närmar vi oss ett hjärtöppnande och ett starkt helande. Så mycket sorg, besvikelser och ilska som ska upp och transformeras till kärlek och empati för sig själv och hela sin omvärld. Allt är ett, vi är en enhet sprungna ur samma källa. All fördömande av en annan människa är ett fördömande av en själv, för allt som en annan människa är, det bär vi själva på mer eller mindre.

När hjärtat öppnas försvinner fördömandet, för ur kärleken kommer empati och medkännande och det är det som kommer att heala världen. Ju mer kärlek och empati vi känner för människor och situationer desto mer läkande kommer det att ske. Ibland sker detta helande först inom familjen där vi har grunden för det som vi arbetar med. Ibland måste läkande börja utanför för att sedan sprida sig till familjen. Ibland måste man bryta med sin familj för att kunna ta helandet till nästa nivå och nästa generation. Men när det väl sker, så sprider sig kärlek och empatin inom oss och till omvärlden och vi lär oss att känslomässigt, mentalt och andligt skicka kärlek och empati till varje händelse och människa i världen, vi ser och vi vet vad de kämpar med. Vi förstår varför alla dessa situationer uppstår, vi förstår allt lidande och vi känner enorm tacksamhet för de medlevare som lider i tysthet med mod och styrka för att vi ska lära oss vår livsläxa, människa, djur och allt annat som genomsyras av den kärleksfulla livskraften som försöker visa oss vägen tillbaka till kärleken.

Vi inser också vikten av att hjälpa varje själ som lever här och att det är lika viktigt som att hjälpa sig själv. Alla är ett och egoismen, det som skapar ondska, kan inte längre ha någon makt. Hjärtat återfår sin kraft och kärleken tar kontrollen över egot, som nu tjänar hjärtat och kärleken igen, precis som det ska vara. För när hjärtat stängs, så förlorar våra tankar och känslor riktning, då tar det egoistiska över för att skapa en trygghet i all den rädsla som vilsenheten skapar. Ur detta skapas alla dessa händelser och upplevelser som många förknippar som ett dåd av ondska och djävulens verk. Men det är ingen yttre kraft, allt skapas i vårt inre då vi förlorar kontakten med det som skapat oss, kärleken. Se så mycket smärta och lidande detta orsakar, andra människor, djur, Moder Jord, hela naturen.  Förmodligen så skapas störningar i det stora kärleksfulla alltet, precis som en cancersvulst i den mänskliga kroppen.

Jag har nu erfarit ett stort hjärtöppnande och uppvaknande. Jag har sett och jag har förstått vad jag arbetar med och för. Prövningarna är inte över, långt ifrån men med klarhet så kommer jag att kunna möta dessa med större kärlek, förståelse och tacksamhet och det tror jag kommer att hjälpa läkningen att ske mer balanserat och fridfullt. Mina böner handlar helt och fullt ut nu om att jag själv och hela min omvärld tar tillbaka kärlekskraften i våra liv och att vi fylls med stor villkorslös kärlek till oss själva och allt vi lever tillsammans med.

Ur kärlek är vi skapade, fulländade och vår själ leder oss tillbaka att återförenas till fullo med denna kraft. De kommande generationerna kommer att göra så mycket helande tillsammans. I en stor gemenskap med Moder Jord, den kvinnliga kraftens vägledning och styrka, kommer kärlekskraften att för oss samman och visa oss hur vi kan läka och förenas i en stor kärleksfull enhet igen.
Målet, den villkorslösa och flödande kärleken!

Ljus och kärlek!   /ulrica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar